Historie

De historie van de Coppens Groep begint in 1978 toen Jan Coppens zich op 1 november inschreef in het handelsregister. Hij verbouwde een voormalige stal tot werkplaats, die de basis vormde voor de huidige huisvesting. In die tijd bestonden de werkzaamheden uit het inrichten van varkens- en rundveestallen en doordat het werk goed aantrok, werd er al snel een extra opslagloods geplaatst. In korte tijd verwierf het bedrijf een goede naam in de regio en groeide uit tot een van de grotere spelers binnen Nederland.

Groter en groter
In 1984 verwierf Coppens het dealerschap van DeLaval (destijds Alfa Laval) en moest een nieuwe hal meer ruimte bieden. Tijdens de opening in september 1984 waren er 7 mensen in dienst. Dit waren er al 23 toen in oktober 1989 de derde hal feestelijk geopend werd. Toch was er nog niet voldoende ruimte. In het najaar van 1993 werd er weer begonnen met bouwen, dit keer een magazijn en een expeditieruimte. De originele werkplaats in de oude stal werd vervolgens gerenoveerd in 1995. Op deze manier kon hij weer in gebruik genomen worden als werkplaats, maar ook ruimte bieden aan een grotere kantine, showroom en wasgelegenheid. In de navolgende jaren zou ons bedrijf regelmatig een stukje verder worden uitgebreid.

Uitbreiding activiteiten
In de loop der jaren zijn wij ons, mede door een inkrimpende agrarische sector, meer gaan richten op toelevering voor industrie en bouw; een stap die een verdere specialisatie van het machinepark en het personeel vereiste. We zijn uitgegroeid tot een multifunctioneel en flexibel bedrijf met een goede reputatie, dankzij de vakkennis en inspanning van ons team van professionals. Door eigen productie en de combinatie van geautomatiseerde massaproductie en klantspecifiek maatwerk, leveren wij een perfecte kwaliteit tegen een concurrerende prijs.

Coppens Groep kiest voor Coppens Metaal-techniek
Met de verkoop van de verschillende Agri-activiteiten binnen Coppens Stal-techniek en Coppens Agri-techniek (juni 2023), geeft Coppens Groep een duidelijk signaal af richting de markt; de focus én de groeistrategie verschuift volledig naar Coppens Metaal-techniek. Het in het Noord-Brabantse Westerhoven (Brainport regio) gevestigde bedrijf opereert vanuit een indrukwekkende state-of-the-art productiefaciliteit en is sinds de oprichting van Coppens Groep in 1978 gespecialiseerd in buisbewerking. Coppens Metaal-techniek is werkzaam voor een grote diversiteit aan A-klanten in verschillende branches en marktsegmenten. Na de verkoop van de verschillende bedrijfsonderdelen zijn er 45 werknemers werkzaam binnen Coppens Groep.

De nabije toekomst
Bij alles wat we doen nemen we automatiseren en digitaliseren (Smart Industry) als uitgangspunt. We denken altijd vanuit nieuwe technologieën, efficiëntie en optimalisatie. Het resultaat? Vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige oplossingen binnen het complete productaanbod en de dienstverlening van Coppens Metaal-techniek. Ook staat binnen Coppens Groep alles in het teken van continu verbeteren. Dit is iets dat we samen doen. Uiteindelijk maken we zo niet alleen onze klanten ‘beter’, maar ook onszelf. Onder andere op deze manier zorgen we ervoor dat we ‘Koploper’ blijven. Een stevige basis onder ons ultieme doel: het streven naar een toekomstbestendige Coppens Groep.

 


 

 

Kernwaarden 

Vooruitstrevend
Denkers, makers, liefhebbers, techneuten, ontdekkers, specialisten. Wij zijn de Coppens Groep, Koplopers sinds 1978. Met het begrip ‘koploper’ vatten we in essentie samen waar we sinds jaar en dag voor staan. Een vooruitstrevend familiebedrijf, met een lange geschiedenis in het Noord-Brabantse Westerhoven. Een groep van bedrijven met specialismen binnen de stalinrichting en varkenshuisvesting, melkwinning, stalinrichting en projectrealisatie binnen de melkveehouderij en buisbewerking binnen de metaal-techniek. We gebruiken ons boerenverstand om daar waar mogelijk te automatiseren en digitaliseren, waarbij we denken vanuit nieuwe technologieën, efficiëntie en optimalisatie en het resultaat altijd is toegespitst op veilige en kwalitatief hoogwaardige oplossingen binnen ons productaanbod en dienstverlening.

Betrokken
Als echt familiebedrijf staan we naast onze medewerkers en onze klanten. We doen het samen. Dit betekent dat we samen succesvol zijn én samen de rug rechten wanneer het nodig is. Het individu krijgt binnen onze groep van bedrijven alle ruimte om te excelleren, om uiteindelijk als team en bedrijf succesvol te zijn. Onze bedrijfscultuur vraagt sinds jaar en dag om loyaliteit en vertrouwen, zowel intern als extern. Klanten vertrouwen op ons én wij op hen. Nieuwe klanten voelen zich snel thuis en nieuwe medewerkers zijn vanaf dag één een van de vele koplopers die we rijk zijn. Iets waar we enorm trots op zijn.

Slagkracht
Gevestigd in de Brainport Regio. Niet geheel toevallig voelen wij ons als een vis in het water in dé kennishub van Nederland en één van de slimste regio’s ter wereld. Sinds 1978 zijn we continu bezig met de dag van morgen: kijken hoe het slimmer, effectiever en efficiënter kan. Want het wiel uitvinden is één, het wiel steeds beter maken is twee. Vandaag de dag doen we dat door individuele kennis en kunde, vakmanschap, ‘talent’ en specialismen welke aanwezig zijn binnen de Coppens Groep groepsbreed in te zetten. En daar plukt werkelijk iedereen de vruchten van. Natuurlijk onze klanten, want voor hen gaan we dag in dag uit aan de slag. Dat doen we gepassioneerd en met het grootste plezier. Maar, ook in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven ontstaat er slagkracht die zijn weerga niet kent. Deze slagkracht gaat perfect samen met onze ambitie: nog steeds zijn we lokaal, regionaal en landelijk actief. Maar inmiddels ligt onze focus op de rest van de wereld.

 

  
 

De verkoopafdeling

Coppens Metaal-techniek    
T: +31 (0)40 208 20 75    
E: verkoop@coppensmetaal.nl    
Coppens Metaal-techniek    

 

 

 

 

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 204 13 23
info@coppensgroep.nl